De winterbanden wissel komt er weer aan

Geplaatst op: 16-02-2018 by daniel

Over hopelijk een aantal weken (en waarschijnlijk een aantal maanden) gaat de temperatuur weer omhoog en wordt het weer tijd om de winterbanden om te laten wisselen naar zomerbanden. Veel mensen vragen zich af wanneer het het juiste moment is om banden te wisselen. In dit artikel komt dus aan bod wanneer het tijd is om de winterbanden voor de zomerbanden in te wisselen, waarom deze wissel belangrijk is en daarnaast zetten we een bedrijf in de spotlights voor het uitvoeren van deze werkzaamheden.

Wanneer winterbanden wisselen?

Veel mensen vinden het lastig om het moment te bepalen wanneer het tijd is om van winterbanden naar zomerbanden te wisselen. Dit is eigenlijk helemaal niet zo lastig. Winterbanden presteren namelijk beter dan zomerbanden wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celcius komt. Dit komt doordat het rubber van de winterbanden een andere samenstelling heeft dan het rubber van de zomerbanden. Over het algemeen kan worden gesteld dat in de maanden oktober tot maart de winterbanden beter presteren dan de zomerbanden. In de overige maanden, van april tot september, presteren de zomerbanden over het algemeen beter.

Waarom is banden wisselen belangrijk?

Natuurlijk is het mogelijk om met winterbanden het gehele jaar door te rijden. Dit is echter geen slimme beslissing. Wanneer u door blijft rijden op winterbanden heeft u namelijk veel meer slijtage in de zomer. Door de hogere temperatuur van het asfalt slijt het rubber van de winterband sneller dan gebruikelijk. Het kan zomaar zijn dat er in 1 zomer genoeg slijtage optreedt dat de banden in de winter neit eens bruikbaar meer zijn. Daarnaast hebben winterbanden een slechtere wegligging dan zomerbanden in de zomer . Dit heeft als gevolg dat de auto ook een langere remweg heeft.

Laat uw winterbanden wisselen door een expert

Het is u waarschijnlijk nu wel duidelijk geworden dat het belangrijk is om op het juiste moment uw winterbanden in te wisselen voor zomerbanden. In de omgeving van Ede en Veenendaal kunt u voor deze bandenwissel terecht bij Baldé's Bandenservice. Baldé staat bekend om het hoge serviceniveau en de concurrerende prijzen. 

Heeft u geen ruimte in uw garage om de winterbanden op te bergen? Bij Baldé kunt u uw banden het gehele seizoen opslaan in het bandenhotel. Zo houdt u nog genoeg ruimte in de schuur over om andere spullen op te bergen!

Ga naar de website van Baldé's Bandenservice voor meer informatie over winterbanden of neem contact op via de contactpagina.

Winterbanden wisselen bij Baldé's Bandenservice